Sposób przygotowania:
Ciasto krówkowe z budyniem
Dużą prostokątną blachę wykładamy pergaminem i układamy warstwę herbatników. Czekolady topimy w garnuszku wraz z masłem i gotową masą smarujemy herbatniki. Budyń gotujemy wg. przepisu na opakowaniu, jak ostygnie rozkładamy równą warstwą na czekoladzie i układamy drugą warstwę herbatników. Z litra mleka i 1 kg cukru gotujemy masę krówkową (zajmuje to ok 2-3 godzin, gotujemy na małym ogniu cały czas mieszając) aż będzie gęsta, jak ostygnie wykładamy na herbatniki. Bitą śmietanę (najlepiej o smaku krówkowym lub toffi) przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu i wykładamy na masę krówkową. Całość równamy i posypujemy rozpuszczalnym kakao. Ciasto trzymamy w lodówce i wyciągamy dopiero przed podaniem. Smacznego!