Sposób przygotowania:
Ciasto kruche agrestowe
Składniki na ciasto dokladnie zagnieść i podzielić na 2 części, dwie blaszki wyłożyć papierem do pieczenia i rozwałkować na nie ciasto. Jedno upiec w temperaturze 180 stopni około 25 minut .
A na drugie przygotować pianę ubijając 3 białka z 3 łyżkami cukru. Rozsmarować na ciasto i posypać płatkami migdałowymi upiec jak poprzednie ciasto. Wystudzić.
Dżemy rozgrzać i dodać suche galaretki. Wyłożyć na ciasto 1 . Wystudzić. Śmietanę ubić na sztywno dodać do niej serki homogenizowane i wymieszać. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wody i wlać do śmietanki wylać na mus agrestowy.
Przyłożyć ciastem z migdałami i schłodzić.
A na drugie przygotować pianę ubijając 3 białka z 3 łyżkami cukru. Rozsmarować na ciasto i posypać płatkami migdałowymi upiec jak poprzednie ciasto. Wystudzić.
Dżemy rozgrzać i dodać suche galaretki. Wyłożyć na ciasto 1 . Wystudzić. Śmietanę ubić na sztywno dodać do niej serki homogenizowane i wymieszać. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wody i wlać do śmietanki wylać na mus agrestowy.
Przyłożyć ciastem z migdałami i schłodzić.