zielonykoralik

zielonykoralik

Szef Kuchni
[Przepisów: 62]

Ciasto agrestowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasto agrestowe zrobione w postaci kruszonki. idealnie pasuje do niego bita śmietana lub miód naturalny

Ciasto agrestowe

Składniki:

Ciasto agrestowe

 

Sposób przygotowania:

Ciasto agrestowe
Przesiewamy mąkę do miski, dodajemy cukier i mieszamy. Roztapiamy margarynę i wlewamy ją do miski z mąką. Wrzucamy do miski margarynę i siekamy ją nożem, aż tłuszcz zwiąże mąkę i ucieramy do konsystencji kruszonki.. Na blachę wyłożyć 2/3 ciasta i docisnąć. Posypać tartą bułką. Następnie ułożyć umyty agrest i posypać resztę ciasta. Piec 45 min w temp. 180*C. Smacznego