Sposób przygotowania:
Ciasto kruche jabłkowo - gruszkowo - żurawinowe1.
Włożyć do miski wszystkie składniki na kruche ciasto.
2.
Wyrobić rękami na jednolitą masę, potem owinąć w folię silikonową i schłodzić w lodówce.
3.
Jabłka pokroić w grubą kostkę i wymieszać w osobnej misce z suszoną żurawiną.
4.
Wcześniej ubić pianę z galaretką malinową. Później wymieszać z owocami.
5.
Średnią blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, a na to rozłożyć 2/3 schłodzonego ciasta. Na ciasto wyłożyć pianę wymieszaną z owocami. Na pianę wyłożyć pokrojoną w cienkie kawałki świeżą gruszkę.
6.
Na wierzchu poskubać resztę ciasta.
7.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez 40 - 45 minut.
8.
Upieczone ciasto wystudzić.
9.
Posypać cukrem pudrem. Smacznego !