Sposób przygotowania:
Ciasto kruche z czekoladową pianką1.
Do miski wsypać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, wbić żółtka i dodać pokrojone masło.
2.
Wszystko wyrobić na jednolitą masę, zawinąć w folię i schłodzić w lodówce.
3.
Małą blaszkę wyłożyć papierem, rozłożyć 2/3 ciasta i podpiec w piekarniku przez 10 minut w temperaturze 180 stopni C.
4.
Białka ubić na sztywno, dodać cukier, potem budynie czekoladowe i dalej miksować.
5.
Pianę wyłożyć na podpieczony i chłodny spód ciasta.
Świeże śliwki przekroić na mniejsze części i poukładać na pianie.
6.
Poukładać świeże maliny.
7.
Na wierzchu poskubać resztę ciasta kruchego.
8.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec przez 45 minut.
9.
Na gorące ciasto zetrzeć białą czekoladę ( obieraczką do warzyw ).
10.
Smacznego !