Sposób przygotowania:
Ciasto kruche z czekoladową pianką1.

Do miski wsypać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, wbić żółtka i dodać pokrojone masło.
2.

Wszystko wyrobić na jednolitą masę, zawinąć w folię i schłodzić w lodówce.
3.

Małą blaszkę wyłożyć papierem, rozłożyć 2/3 ciasta i podpiec w piekarniku przez 10 minut w temperaturze 180 stopni C.
4.

Białka ubić na sztywno, dodać cukier, potem budynie czekoladowe i dalej miksować.
5.

Pianę wyłożyć na podpieczony i chłodny spód ciasta.
Świeże śliwki przekroić na mniejsze części i poukładać na pianie.
6.

Poukładać świeże maliny.
7.

Na wierzchu poskubać resztę ciasta kruchego.
8.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec przez 45 minut.
9.

Na gorące ciasto zetrzeć białą czekoladę ( obieraczką do warzyw ).
10.

Smacznego !