Sposób przygotowania:
Ciasto kruche z jabłkowo-różanym musem
Przesiane mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem, dokładnie posiekać z zimnym masłem. Następnie dodać żółtka, cukier z wanilią i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki przynajmniej na pół godziny. Ciasto podzielić na 2 kawałki, rozwałkować, ułożyć na 2 wyłożone papierem do pieczenia blaszki o wymiarach 21/35 cm, nakłuć widelcem. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 20 minut w temp. 180 stopni. Obrane jabłka bez gniazd nasiennych pokroić na kawałki, włożyć do rondla, wlać 2 łyżki wody, rozgotować. Dodać cukier, galaretkę i konfiturę, dokładnie wymieszać. Gorący mus wyłożyć na zimny upieczony placek, (pozostawić 2 łyżki) przykryć drugim, obciążyć deseczką, odłożyć do stężenia. Następnie wierzch ciasta posmarować pozostałym musem, posypać posiekaną skórką pomarańczową, startą czekoladą i pokruszonymi biszkoptami.