Sposób przygotowania:
Ciasto kruchowaflowe
2 szklanki mąki wsypujemy na stolnicę, dodajemy margarynę, mleko, olej, proszek do pieczenia, cukier i siekamy nożem ze sobą wszystkie składniki. Po czym zaczynamy zagniatać. Dzielimy na dwie części. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Wałkujemy ciasto, nakładamy do blachy i pieczemy każdą część ciast ok 20 minut. MASA: półtora szklanki mleka zagotowujemy wraz z margaryną i cukrami. Do pół szklanki mleka wbijamy żółtko, dodajemy po łyżce mąki, budyń i dokładnie ze sobą mieszamy. Do gotującego mleka wlewamy zaczyn budyniowy i mieszamy energicznie. Na upieczony pierwszy placek wykładamy połowę masy budyniowej. Nakrywamy drugim kruchym plackiem. Nakładamy pozostałą masę budyniową. Wafle kroimy pionowo aby zmieściły się do blachy. Nakładamy teraz na masę budyniową nasze wafle i na wafle wykładamy masę krówkową. Posypujemy posiekanymi orzechami. Odstawiamy ciasto do lodówki na całą noc.