Sposób przygotowania:
Ciasto Kubusiowe
Białka ubijamy na sztywno, ucierając dodajemy stopniowo cukier oraz po jednym żółtku, na końcu dodajemy make przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao, delikatnie ucieramy.
Ciasto przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Biszkopty smarujemy dżemem, składamy po dwa ciasteczka do siebie, układamy na cieście w formie, lekko dociskamy.
Ciasto wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 25 minut w temperaturze 180 stopni, pozostawiamy do ostudzenia.
700 ml. soku zagotowujemy, w pozostałym rozrabiamy budynie, wlewamy na gotujący się sok i gotujemy budyń ciągle mieszając.
Wylewamy na ostudzony biszkopt, wierzch wyrównujemy, pozostawiamy do ostudzenia.
Żelatynę wsypujemy do szklanki, zalewamy niewielka ilością zimnej wody, odstawiamy na kilka minut żeby napęczniała.
Śmietanę ubijamy, dodajemy cukier puder oraz cukier waniliowy, żelatynę podgrzewamy w kuchence mikrofalowej, rozpuszczamy i wlewamy do śmietany, miksujemy.
Przygotowaną masę wykładamy na ostudzony biszkopt, czekoladę ścieramy na tarce o grubych oczkach, posypujemy wierzch ciasta. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Ciasto przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Biszkopty smarujemy dżemem, składamy po dwa ciasteczka do siebie, układamy na cieście w formie, lekko dociskamy.
Ciasto wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 25 minut w temperaturze 180 stopni, pozostawiamy do ostudzenia.
700 ml. soku zagotowujemy, w pozostałym rozrabiamy budynie, wlewamy na gotujący się sok i gotujemy budyń ciągle mieszając.
Wylewamy na ostudzony biszkopt, wierzch wyrównujemy, pozostawiamy do ostudzenia.
Żelatynę wsypujemy do szklanki, zalewamy niewielka ilością zimnej wody, odstawiamy na kilka minut żeby napęczniała.
Śmietanę ubijamy, dodajemy cukier puder oraz cukier waniliowy, żelatynę podgrzewamy w kuchence mikrofalowej, rozpuszczamy i wlewamy do śmietany, miksujemy.
Przygotowaną masę wykładamy na ostudzony biszkopt, czekoladę ścieramy na tarce o grubych oczkach, posypujemy wierzch ciasta. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
iziona
Marzena1968