gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 823]

Ciasto łaciate

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszne ciasto w tortownicy

Ciasto łaciate Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Ciasto łaciate

 

  • 25 dkg margaryny
  • 1szklanka cukru
  • 2 łyżkikakao
  • 4 łyżki wody
  • 1 szklanka mąki
  • 2 jajka
  • 11/2łyżeczki proszku do pieczenia

 

  • masa twarogowa

 

 

 

  • 50 dkg białego sera
  • pół szklanki cukru
  • 2 jajka
  • 1 cukier waniliowy
  • 1łyżka budyniu

 

 

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto łaciate
Margarynę,cukier,wode ,kakao zagotowac az cukier się rozpusci,wystudzić.Do wystudzonej masy dodać jajka wymieszać mikserem dodać wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia,ciasto wymieszać.Ciasto wlać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.Przygotowaćmasę serową ser wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym zółtkami białka ubić.Do sera dodać budyn następnie ubite białka wymieszać.Kłasć łyzką porcje sera na ciasto.Tortownicę26-28 cm wkładamy do nagrzanego piekarnika na 45-55minut 175 stPOLECAM !!!
Ciasto łaciate
Sernik kładziony łyżką na ciasto murzynkowe pieczone w tortownicy