Sposób przygotowania:
Ciasto lambada
Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Dalej ubijając, dodać stopniowo cukier. Dalej miksując, dodać po jednym żółtku. Wodę wymieszaną z olejem wlać do masy jajecznej i wymieszać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodawać porcjami do masy jajecznej, delikatnie mieszając łyżką drewnianą. Gotowe ciasto przełożyć do formy i piec w nagrzanym piekarniku ok. 30 min. w temperaturze 180°C. Masa pomarańczowa : 3 ½ szklanki soku zagotować z cukrem (używam soku z kartonu z cząstkami miąższu). W pozostałym soku rozmącić budynie i wlać do gotującego się soku. Chwilę pogotować i ciepłą masę wyłożyć na upieczony i ostudzony biszkopt i równomiernie rozprowadzić. Śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać śmietan fix i kilka kropel olejku i jeszcze ubijać ok 1 minuty śmietanę wyłożyć na krem . Można polać ciasto polewą czekoladową.