Sposób przygotowania:
Ciasto Leśny mech Di
Szpinak należy rozmrozić i dokładnie odsączyć. Można dodatkowo rozdrobnić blenderem. Jajka rozmieszać z cukrem i nadal mieszając powoli wlewać olej. Do masy dodać mąkę przesianą z proszkiem - wymieszać. Na koniec ciasto delikatnie połączyć (łyżką) ze szpinakiem. Całość przełożyć do formy (proponuję tortownicę o średnicy 26 cm) i piec ok 50 minut w 180 stopniach.
Ostudzić, odciąć wierzch i rozdrobnić go na okruszki.
Krem: Śmietankę ubić na sztywno z cukrami i dla zachowania konsystencji - dodać śmietan-fix. Masę rozsmarować na spodzie ciasta, posypać pokruszonym wierzchem i udekorować owocami według uznania.
Ostudzić, odciąć wierzch i rozdrobnić go na okruszki.
Krem: Śmietankę ubić na sztywno z cukrami i dla zachowania konsystencji - dodać śmietan-fix. Masę rozsmarować na spodzie ciasta, posypać pokruszonym wierzchem i udekorować owocami według uznania.