Sposób przygotowania:
Ciasto Leśny sadPrzygotowanie biszkoptu
Całe jajka i cukier zmiksować. Dodać ocet i chwilę miksować. Dodać przesianą mąkę i proszek i miksować chwilę na małych obrotach. Ciasto wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku ok. 20-25 min. w 160°C termoobieg.
Przygotowanie galaretki
Galaretki rozpuścić we wrzątku i pozostawić do stężenia.
Przygotowanie bitej śmietany
Żelatynę zalać wrzątkiem, wymieszać do rozpuszczenia i schłodzić. Ubić kremówkę, dodać cukier puder i na koniec dodać żelatynę i chwilę wymieszać.
Wykonanie całości
Biszkopt przeciąć na połowę i przełożyć do formy. 1 część biszkoptu posmarować dżemem i na to nałożyć cienką warstwę kremówki i przykryć drugim płatem biszkoptu. Wyłożyć pozostałą część kremówki. Poukładać owoce. Zalać stężoną galaretką.