Sposób przygotowania:
Ciasto Love
Sposób przygotowania: Masło roztopić, odstawić do ostygnięcia. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym, następnie dodać kolejno po jednym żółtku cały czas ucierając. Do miski włożyć twaróg, budyń i roztopione masło, wymieszać, a następnie dodawać stopniowo masę jajeczną ucierając mikserem na najniższych obrotach. Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 24 x 28 cm i piec około 70 min. Piekarnik gazowy: temp. 170-180˚ C (nie powinien być podgrzany) Piekarnik elektryczny: temp. 170-180˚ C (powinien być podgrzany) Upieczony sernik odstawić do ostygnięcia. Polewę rozpuścić w kąpieli wodnej. Wierzch sernika polać polewą. Z cukru pudru i wody sporządzić lukier o stałej konsystencji. Z przygotowanego lukru ułożyć podstawę napisu. Pisakami cukrowymi uzupełnić kolorowe litery i serce.
anullka7