Sposób przygotowania:
Ciasto magiczne
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę i odstawić. Masło rozpuścić, dodać ekstrakt waniliowy, wymieszać i odstawić. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą i jasną masę. Wlewać przestudzone masło i miksować 2 minuty. Następnie wsypać mąkę i zmiksować. Mleko wlać i zmiksować. Na koniec dodać ubite białka i wymieszać. Przelać do formy (użyłam żaroodpornego naczynia szklanego o wymiarach ok 20x26) i wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Piec 50-60 minut. Można posypać cukrem pudrem, ale jak dla mnie jest wystarczająco słodkie więc nie dodawałam :)
![Ciasto magiczne Ciasto magiczne](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-magiczne-236277.jpg)
![Ciasto magiczne Ciasto magiczne](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-magiczne-236278.jpg)
![Ciasto magiczne Ciasto magiczne](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-magiczne-236279.jpg)
![Ciasto magiczne Ciasto magiczne](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-magiczne-236280.jpg)