Sposób przygotowania:
Ciasto makowe na kruchym spodzie
Mąkę, żółtka, cukier puder oraz masło zagnieść na masę, zawinąć w folie spożywczą, schłodzić w lodówce około godziny.
Masę makową wymieszać z tartą bułką
Po wyjęciu ciasto rozwałkować, rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wielkość formy 26/30 cm, nakłuć widelcem. Na ciasto rozłożyć masę makową. Następnie włożyć ciasto do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Piec około godziny.
Rozpuścić czekolady i nutelle wraz z mlekiem i masłem w kąpieli wodnej.
Ciasto po upieczeniu wystudzić.
Wystudzone polać rozpuszczonymi czekoladami oraz posypać kokosem.
Masę makową wymieszać z tartą bułką
Po wyjęciu ciasto rozwałkować, rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wielkość formy 26/30 cm, nakłuć widelcem. Na ciasto rozłożyć masę makową. Następnie włożyć ciasto do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Piec około godziny.
Rozpuścić czekolady i nutelle wraz z mlekiem i masłem w kąpieli wodnej.
Ciasto po upieczeniu wystudzić.
Wystudzone polać rozpuszczonymi czekoladami oraz posypać kokosem.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Miło mi;)