Sposób przygotowania:
Sernik na ciastkachETAP 1:
Składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem i masłem. Dodać mąkę. Następnie dodawać po łyżce ser. Dalej dodać serek homogenizowany i śmietanę. Dosypać budyń w proszku i wymieszać. Na koncu wmieszać łyżką pianę z białek.
Tortownicę o wymiarach 26x26cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć ciastka. Wyłożyć masę serową.
Sernik piec około godziny w temperaturze 175 stopni. Przed końcem pieczenia obkroic nożem brzegi sernika żeby nie zapadł się. Wystudzić przy uchylonych drzwiczkach.
Czekoladę rozpuścić w gorącej śmietanie i udekorować sernik. Schłodzić przed podaniem.