Sposób przygotowania:
Ciasto malinowy pocałunekPrzygotowanie biszkoptu:

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Następnie ciągle ubijając dodawać stopniowo cukier,potem po 1 żółtku. Do ubitych jajek dodać wymieszane i przesiane sypkie składniki. delikatnie wymieszać. Wylać do prostokątnej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia ciast.
Włożyć ciasto do nagrzanego piekarnika do ok. 180 stopni i piec ok. 20-25 min do suchego patyczka. Wyjąć z blaszki. Wystudzić. Przekroić na pół.
Przygotowanie kremu :

W rondelku roztrzepać mleko z cukrami. Postawić na małym ogniu. Ciągle mieszać do momentu, aż masa jajeczna zgęstnieje jak budyń. Następnie ściągnąć z ognia i wystudzić. W kąpieli wodnej rozpuścić białą czekoladę. Przestudzić. Masło utrzeć na puch i ciągle ucierając dodawać po łyżce wystudzonej masy jajecznej a potem po łyżce wystudzonej białej czekolady.
Przygotowanie galaretki:

W 4 szkl. gorącej wody rozpuścić 3 galaretki malinowe. Pozostawić do lekkiego stężenia. Gdy galaretka jest tężejąca mieszamy ją delikatnie z mrożonymi malinami.
Składanie ciasta:

Na spód pierwszego biszkopta czekoladowego nakładamy krem z białej czekolady. Na kremie kładziemy tężejącą galaretkę z malinami. Przykrywamy drugą połową biszkopta czekoladowego. Lekko dociskamy.
Przygotowujemy polewę czekoladową:
Galaretkę malinową rozpuszczamy w 3/4 szkl. gorącej wody. Pozostawiamy do lekkiego stężenia. Masło topimy na małym ogniu z połamaną na małe kawałeczki gorzką czekoladą. Ściągamy z ognia i mieszamy wlewając powoli śmietanę. Na koniec łączymy polewę z tężejącą galaretką malinową.
Tężejącą polewę wylewamy na biszkopt czekoladowy. Posypujemy czekoladową posypką. Wkładamy ciasto do lodówki na kilka godzin.