Sposób przygotowania:
Czekoladowe ciasto z fasolą i bananami
Fasolę z puszki,odcedzamy na sicie i przelewamy zimną wodą. Osuszamy. Następnie fasolkę miksujemy (blenderem) z dodatkiem jajek, obranych bananów, cukru, kakao i oleju kokosowego.
Całość miksujemy parę minut, na gładką jednolitą masę.
Na sam koniec dodajemy proszek do pieczenia, delikatnie miksujemy. Mieszamy z płatkami migdałowymi.
Przelewamy ciasto do wąskiej prostokątnej małej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia ciast.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do ok. 190 stopni i pieczemy ok. 55 min.
Po upieczeniu wyciągamy delikatnie ciasto z blaszki, studzimy.
Polewę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
Gotową polewą polewamy ciasto i posypujemy płatkami migdałowymi.
Całość miksujemy parę minut, na gładką jednolitą masę.
Na sam koniec dodajemy proszek do pieczenia, delikatnie miksujemy. Mieszamy z płatkami migdałowymi.
Przelewamy ciasto do wąskiej prostokątnej małej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia ciast.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do ok. 190 stopni i pieczemy ok. 55 min.
Po upieczeniu wyciągamy delikatnie ciasto z blaszki, studzimy.
Polewę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
Gotową polewą polewamy ciasto i posypujemy płatkami migdałowymi.