Sposób przygotowania:
Ciasto marchewkowe
Surowe marchewki trzemy na tarce o średnich oczkach.
W dużej misce roztrzepujemy jaja do nich dodajemy cukier i ubijamy. Następnie dodajemy mąkę proszek do pieczenia i marchewkę. Wszystko dokładnie mieszamy. Powoli wlewamy olej, cały czas mieszając. Bakalie kroimy w paseczki bądź kostkę. Czekoladę łamiemy na drobne kawałki. Wszystko to dodajemy do masy. Na koniec wkrapiamy kilka kropelek aromatu. I mieszamy dokładnie. Całość wylewamy do wyłożonej papierem blachy i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika (180 st.) Pieczemy ok. 35, wykałaczką sprawdzamy czy ciasto nie zostaje na patyczku. Najlepiej smakuje z bitą śmietaną lub zimną śmietanką 36% i gorącym brązowym cukrem.
SMACZNEGO :)
W dużej misce roztrzepujemy jaja do nich dodajemy cukier i ubijamy. Następnie dodajemy mąkę proszek do pieczenia i marchewkę. Wszystko dokładnie mieszamy. Powoli wlewamy olej, cały czas mieszając. Bakalie kroimy w paseczki bądź kostkę. Czekoladę łamiemy na drobne kawałki. Wszystko to dodajemy do masy. Na koniec wkrapiamy kilka kropelek aromatu. I mieszamy dokładnie. Całość wylewamy do wyłożonej papierem blachy i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika (180 st.) Pieczemy ok. 35, wykałaczką sprawdzamy czy ciasto nie zostaje na patyczku. Najlepiej smakuje z bitą śmietaną lub zimną śmietanką 36% i gorącym brązowym cukrem.
SMACZNEGO :)
Rudageś