Sposób przygotowania:
Ciasto marchewkowe
1. Obierz marchew, umyj i zetrzyj na tarce z małymi oczkami.
2. Jajka utrzyj z cukrem na puszystą masę.
3. Dodaj olej, przesianą mąkę z kakao, proszkiem, sodą i cynamonem. Wszystko zmiksuj.
4. Połącz ciasto ze startą marchewką.
5. Przełóż masę do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą lub wyłożonej papierem do pieczenia formy.
6. Piecz ciasto około godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
2. Jajka utrzyj z cukrem na puszystą masę.
3. Dodaj olej, przesianą mąkę z kakao, proszkiem, sodą i cynamonem. Wszystko zmiksuj.
4. Połącz ciasto ze startą marchewką.
5. Przełóż masę do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą lub wyłożonej papierem do pieczenia formy.
6. Piecz ciasto około godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.