Sposób przygotowania:
Ciasto marchewkowe
1. rozgrzac piekarnik do temp 180'C 2. sredniej wielkosci tortownice wysmarowac tluszczem 3. ubic maslo z cukrem i skorka z pomarancza 4. bardzo powoli dodawac jajka 5. dodac marchewke i orzechy 6. dodac esencje waniliowa i sok z pomarancza i zamieszac delikatnie 7. w osobnej misce zmieszac make, sode, cynamon sol i powoli placzyc z marchewkowa mieszanka 8. przelozyc do tortownicy piec okolo 40-50 minut 9. aby zrobic polewe polaczyc serek, maslo i utrzec na gladka mase 10. dodac cukier puder i ucierac przez kolejne kilka minut 11. rozsmarowac gruba warstwe na upieczonym ciescie, jak casto juz troszke przestygnie 12. udekorowac na wierzchu orzechami Smacznego :)
elzbieta8960
luna
yellowCoach
dynia33c
Było cudownie przepyszne.
Oczywiście do ulubionych i 5!!