Leela

Leela

Kuchcik
[Przepisów: 7]

Ciasto marchewkowe

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

moje ukochane ciasto marchewkowe

Ciasto marchewkowe

Składniki:

Ciasto marchewkowe

 

 

  • do polewy
  • 225g serek typu philadelphia, w temp pokojowej
  • 65g masla lub margaryny w temp pokojowej
  • 400g cukru pdru
  • 1 lyzeczka esencji waniliowej

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto marchewkowe
1. rozgrzac piekarnik do temp 180'C 2. sredniej wielkosci tortownice wysmarowac tluszczem 3. ubic maslo z cukrem i skorka z pomarancza 4. bardzo powoli dodawac jajka 5. dodac marchewke i orzechy 6. dodac esencje waniliowa i sok z pomarancza i zamieszac delikatnie 7. w osobnej misce zmieszac make, sode, cynamon sol i powoli placzyc z marchewkowa mieszanka 8. przelozyc do tortownicy piec okolo 40-50 minut 9. aby zrobic polewe polaczyc serek, maslo i utrzec na gladka mase 10. dodac cukier puder i ucierac przez kolejne kilka minut 11. rozsmarowac gruba warstwe na upieczonym ciescie, jak casto juz troszke przestygnie 12. udekorowac na wierzchu orzechami Smacznego :)