Sposób przygotowania:
Murzynek z dodatkami
1. Składniki na ciasto łączymy z sobą i miksujemy na jednolitą masę dodają na koniec dodajemy bakalie w zależności jakimi dysponujemy i delikatnie mieszamy.
2. Gotową masę przekładamy formy o wielkości 28/24 lub średniej wielkości i pieczemy 20 - 30 min to znaczy do suchego patyczka.
3. Ciasto po upieczeniu studzimy następnie nasączamy rumem, smarujemy masą krówko wą a na masę nakładamy ubitą na sztywno śmietanę z serkiem mascarpone.
4. Ciast posypujemy startą czekoladą i kakao.
2. Gotową masę przekładamy formy o wielkości 28/24 lub średniej wielkości i pieczemy 20 - 30 min to znaczy do suchego patyczka.
3. Ciasto po upieczeniu studzimy następnie nasączamy rumem, smarujemy masą krówko wą a na masę nakładamy ubitą na sztywno śmietanę z serkiem mascarpone.
4. Ciast posypujemy startą czekoladą i kakao.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Miło mi dziekuje.;)