Sposób przygotowania:
Sernik z bananami
Masło stopić i ostudzić.
Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrami,następnie dodawać po łyżce zmielony ser.
Gdy ser dobrze utarty wlewać powoli wystudzone masło ciągle ucierając.
Następnie wsypać mąki, wymieszać, dodać zapach cytrynowy, skórkę z cytryny i pomarańczy i rodzynki, dodajemy banany obrane i pokrojone w plasterki skropione sokiem z cytryny,wymieszać.
Ubić pianę z białek na sztywno. Delikatnie połączyć z masą serową. Na spód blaszki wyłożonej papier do pieczenia placków równo rozsmarować masę serową.
Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180-190 stopni i piec przez ok.1 godziny.
Gdy sernik całkowicie ostygnie wyciągamy go z blaszki.
Wierzch sernika polewamy przygotowaną wg przepisu na opakowaniu polewą czekoladową i dekorujemy ozdobnymi cukiereczkami.
Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrami,następnie dodawać po łyżce zmielony ser.
Gdy ser dobrze utarty wlewać powoli wystudzone masło ciągle ucierając.
Następnie wsypać mąki, wymieszać, dodać zapach cytrynowy, skórkę z cytryny i pomarańczy i rodzynki, dodajemy banany obrane i pokrojone w plasterki skropione sokiem z cytryny,wymieszać.
Ubić pianę z białek na sztywno. Delikatnie połączyć z masą serową. Na spód blaszki wyłożonej papier do pieczenia placków równo rozsmarować masę serową.
Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180-190 stopni i piec przez ok.1 godziny.
Gdy sernik całkowicie ostygnie wyciągamy go z blaszki.
Wierzch sernika polewamy przygotowaną wg przepisu na opakowaniu polewą czekoladową i dekorujemy ozdobnymi cukiereczkami.