Sposób przygotowania:
Ciasto marchewkowe z kremem mascarpone i kajmakiem
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy cynamon.
Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę.
Do ubitych jajek dodajemy olej, następnie mąkę - stopniowo po łyżce.
Na koniec dodajemy marchewkę i mieszamy.
Ciasto pieczemy ok 40 minut w 180 stopniach.
Ostudzone przekrawamy na pół.
Z mascarpone, śmietany i pudru ubijamy krem.
Blat ciasta smarujemy 1/2 kajmaku, następnie nakładamy 1/ 2 kremu mascarpone.
Przykrywamy blatem i powtarzamy kremy. Dekorujemy owocami.
Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę.
Do ubitych jajek dodajemy olej, następnie mąkę - stopniowo po łyżce.
Na koniec dodajemy marchewkę i mieszamy.
Ciasto pieczemy ok 40 minut w 180 stopniach.
Ostudzone przekrawamy na pół.
Z mascarpone, śmietany i pudru ubijamy krem.
Blat ciasta smarujemy 1/2 kajmaku, następnie nakładamy 1/ 2 kremu mascarpone.
Przykrywamy blatem i powtarzamy kremy. Dekorujemy owocami.
zbysiowa
ciasteczka
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2