Sposób przygotowania:
Murzynek Bambo
1. Biszkopt: Białka ubijam na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodaję cukier oraz żółtka. Do ciasta cienkim strumykiem wlewam olej. Następnie dodaję ocet oraz mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Ciasto wykładam na blaszkę o wymiarach 24cmx35cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę około 45 minut w temperaturze 170 stopni.
2. Po przestudzeniu biszkopt przekrawam na dwa równe blaty. Biszkopty nasączam zimną mocną kawą parzoną.
3: Masa: Dwie szklanki mleka gotuję razem z cukrem. W pozostałym mleku mieszam budynie czekoladowe. Masę wlewam do gotującego się mleka. Mieszam i gotuję przez 2 minuty. Odstawiam do przestudzenia. Masło ucieram na puszystą masę. Stopniowo dodaję zimny budyń. Ucieram. Na końcu do masy dodaję drobno pokrojoną gorzką czekoladę. Mieszam. Masą przekładam biszkopty.
4. Wierzch ciasta smaruję masą kajmakową oraz posypuję uprażonymi na patelni płatkami migdałowymi. Gotowe ciasto wstawiam na godzinę do lodówki.
2. Po przestudzeniu biszkopt przekrawam na dwa równe blaty. Biszkopty nasączam zimną mocną kawą parzoną.
3: Masa: Dwie szklanki mleka gotuję razem z cukrem. W pozostałym mleku mieszam budynie czekoladowe. Masę wlewam do gotującego się mleka. Mieszam i gotuję przez 2 minuty. Odstawiam do przestudzenia. Masło ucieram na puszystą masę. Stopniowo dodaję zimny budyń. Ucieram. Na końcu do masy dodaję drobno pokrojoną gorzką czekoladę. Mieszam. Masą przekładam biszkopty.
4. Wierzch ciasta smaruję masą kajmakową oraz posypuję uprażonymi na patelni płatkami migdałowymi. Gotowe ciasto wstawiam na godzinę do lodówki.
SylaUla
ankaszym