Sposób przygotowania:
Sernik gotowany
W garnku rozpuścić margarynę z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodać ser i wymieszać trzepaczką.
Dodać jajka i całość przez chwilę gotować energicznie mieszając trzepaczką.
W kubku wymieszać budyń z mlekiem, wlać go do masy serowej i przez chwilę gotować co jakiś czas mieszając, żeby masa serowa nie przypaliła się.
Blaszkę wyłożyć papierem. Ułożyć na nim warstwę herbatników i wylać gorącą masę serową.
Na wierzchu ułożyć drugą warstwę herbatników. Sernik zostawić do ostygnięcia.
W rondelku zagotować kremówkę, dodać połamane na mniejsze kawałki czekolady.
Mieszać co chwilę, aż czekolady rozpuszczą się. Na koniec do polewy dorzucić masło i ponownie wymieszać.
Przestygniętą polewę wylać na wierzch sernika. Blaszkę wstawić do lodówki, aż polewa zastygnie.
Dodać jajka i całość przez chwilę gotować energicznie mieszając trzepaczką.
W kubku wymieszać budyń z mlekiem, wlać go do masy serowej i przez chwilę gotować co jakiś czas mieszając, żeby masa serowa nie przypaliła się.
Blaszkę wyłożyć papierem. Ułożyć na nim warstwę herbatników i wylać gorącą masę serową.
Na wierzchu ułożyć drugą warstwę herbatników. Sernik zostawić do ostygnięcia.
W rondelku zagotować kremówkę, dodać połamane na mniejsze kawałki czekolady.
Mieszać co chwilę, aż czekolady rozpuszczą się. Na koniec do polewy dorzucić masło i ponownie wymieszać.
Przestygniętą polewę wylać na wierzch sernika. Blaszkę wstawić do lodówki, aż polewa zastygnie.