Sposób przygotowania:
Puszysty sernik z mlekiem zagęszczonym
Do miski wlewamy śmietany i dodajemy cukier puder, miksujemy aż śmietana będzie sztywna.
W drugiej misce mieszamy serek homogenizowany z mlekiem zagęszczonym.
Wymieszany serek przelewamy do ubitej śmietany i całość krótko miksujemy do połączenia składników.
Żelatynę rozpuszczamy w 4 łyżkach wody i zostawiamy do napęcznienia, następnie rozpuszczamy ją w mikrofali i wlewamy do masy serowej intensywnie miksując.
Na dnie naczynia układamy herbatniki, na nie wylewamy masę serową i wyrównujemy wierzch, układamy drugą warstwę herbatników.
Sernik wstawiamy do lodówki i w tym czasie przygotowujemy polewę czekoladową. W garnuszku zagotowujemy śmietanę kremówkę.
Następnie wrzucamy połamane obie czekolady i rozpuszczamy je co chwilę mieszając. Na koniec dodajemy masło i ponownie mieszamy.
Polewę odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. Schłodzony sernik polewamy czekoladową polewą i ponownie wstawiamy do lodówki.
Podajemy po kilku godzinach, aż wszystko się zetnie i zastygnie.
W drugiej misce mieszamy serek homogenizowany z mlekiem zagęszczonym.
Wymieszany serek przelewamy do ubitej śmietany i całość krótko miksujemy do połączenia składników.
Żelatynę rozpuszczamy w 4 łyżkach wody i zostawiamy do napęcznienia, następnie rozpuszczamy ją w mikrofali i wlewamy do masy serowej intensywnie miksując.
Na dnie naczynia układamy herbatniki, na nie wylewamy masę serową i wyrównujemy wierzch, układamy drugą warstwę herbatników.
Sernik wstawiamy do lodówki i w tym czasie przygotowujemy polewę czekoladową. W garnuszku zagotowujemy śmietanę kremówkę.
Następnie wrzucamy połamane obie czekolady i rozpuszczamy je co chwilę mieszając. Na koniec dodajemy masło i ponownie mieszamy.
Polewę odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. Schłodzony sernik polewamy czekoladową polewą i ponownie wstawiamy do lodówki.
Podajemy po kilku godzinach, aż wszystko się zetnie i zastygnie.
kuchenny świat
slodkokwasnakuchnia1