Sposób przygotowania:
Ciasto Marlenka z dżemem
Masło, cukier puder i miód rozpuszczamy w rondelku. Ocet mieszamy z sodą, dodajemy do masła, cukru i miodu. Podgrzewamy razem na brązową masę. Studzimy. Mieszamy z jajkami i mąką. Ciasto dzielimy na 6 porcji, każdą oddzielnie rozwałkowujemy cienko i pieczemy oddzielnie (po ok.7 minut w 170 st.C).
Masę krówkową miksujemy z masłem.
Placki przekładamy dżemem i masą krówkową.
Na wierzch ciasta wykładamy
Ciasto jest najlepsze po kilku dniach, gdy placki zmiękną.
Na wierzch ciasta wykładamy posiekane orzechy.
Masę krówkową miksujemy z masłem.
Placki przekładamy dżemem i masą krówkową.
Na wierzch ciasta wykładamy
Ciasto jest najlepsze po kilku dniach, gdy placki zmiękną.
Na wierzch ciasta wykładamy posiekane orzechy.