Sposób przygotowania:
Placek plebański
1. Wszystkie składniki na ciasto połączyć wyrabiając dokładnie. Następnie podzielić ciasto na trzy równe części i włożyć je do lodówki na co najmniej 10 minut. Po upływie 10-15 minut ciasta wyjąć z lodówki, lekko rozwałkować, ponakłuwać widelcem i piec każdego osobno w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 20 minut.
2. Wszystkie składniki na masę dać do rondla i razem gotować na małym ogniu przez 50 minut, mieszać co jakiś czas. Gotowa masa powinna mieć gęstą, a nie lejącą konsystencję.
3. Na upieczone wcześniej placki (koniecznie ostudzone) wykładać gorącą masę. Następnie kłaść naprzemiennie placek-masa-placek-masa-placek-polewa czekoladowa.
4. Składniki na polewę czekoladową razem gotować, a gdy ostygnie polać placek i posypać kokosowymi wiórkami.
2. Wszystkie składniki na masę dać do rondla i razem gotować na małym ogniu przez 50 minut, mieszać co jakiś czas. Gotowa masa powinna mieć gęstą, a nie lejącą konsystencję.
3. Na upieczone wcześniej placki (koniecznie ostudzone) wykładać gorącą masę. Następnie kłaść naprzemiennie placek-masa-placek-masa-placek-polewa czekoladowa.
4. Składniki na polewę czekoladową razem gotować, a gdy ostygnie polać placek i posypać kokosowymi wiórkami.