Sposób przygotowania:
Ciasto marmurkowe z brzoskwiniami
Brzoskwinie dokładnie osączyłam z syropu i pokroiłam w kostkę. Blaszkę o wymiarach 28x23 cm (może być troszkę mniejsza) wyłożyłam papierem do pieczenia. Jajka wybiłam ze skorupek, całe zmiksowałam na biało z cukrem, cukrem wanilinowymi i aromatem rumowym. Dodałam mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, zmiksowałam. Na końcu wlałam olej i miksowałam dopóki nie połączył się z ciastem. Piekarnik rozgrzałam do 160 stopni z termo obiegiem. Około połowy ciasta wylałam na dno formy. Do reszty wmiksowałam łyżeczkę kakao. Zabarwione ciasto rozlałam po powierzchni ciasta jasnego tworząc „esy-floresy”. Rozłożyłam kawałki brzoskwiń i całość posypałam płatkami czekoladowymi. Piekłam około 35-40 minut.
MagdaMM
gosia56
edytaha
Smacznego Gosiu :)))
gosia56
Naprawdę super smakowało juz piekę.
edytaha