Myszata1993

Myszata1993

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 229]

Ciasto Michałek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasto Michałek to połączenie ciemnego biszkoptu ze smakiem popularnych cukierków Michałków. Idealne do kawy.

Ciasto Michałek Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto Michałek

 

 

  • Krem:
  • 1 budyń śmietankowy
  • 0,5 l mleka
  • 1,5 kostki masła
  • 250 g cukierków Michałków

 

  • dżem wiśniowy
  • cukier puder

Sposób przygotowania:

Ciasto Michałek
Biszkopt:

7 jajek ucieramy z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę. Dodać obie mąki, proszek do pieczenia i kakao. Wymieszać łyżką do połączenie składników.

Wylać do formy, piec do suchego patyczka w temperaturze 170 stopni.

Krem:

Ugotować budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Cukierki drobno posiekać.

Miękkie masło utrzeć na biały puch, dodać posiekane cukierki oraz budyń. Zmiksować.

Biszkopt podzielić na 2 części.

Przełożenie: biszkopt - dżem - krem - biszkopt - cukier puder.
Ciasto Michałek
Biszkopt ciemny upic i podzielic na dwie części
Ciasto Michałek
Pierwszą część biszkoptu posmarować dżemem
Ciasto Michałek
Masło zmiksować z cukierkami i budyniem
Ciasto Michałek
Biszkopt - dżem - krem - biszkopt - cukier puder