Sposób przygotowania:
Ciasto Michałek
Biszkopt:
7 jajek ucieramy z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę. Dodać obie mąki, proszek do pieczenia i kakao. Wymieszać łyżką do połączenie składników.
Wylać do formy, piec do suchego patyczka w temperaturze 170 stopni.
Krem:
Ugotować budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Cukierki drobno posiekać.
Miękkie masło utrzeć na biały puch, dodać posiekane cukierki oraz budyń. Zmiksować.
Biszkopt podzielić na 2 części.
Przełożenie: biszkopt - dżem - krem - biszkopt - cukier puder.
7 jajek ucieramy z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę. Dodać obie mąki, proszek do pieczenia i kakao. Wymieszać łyżką do połączenie składników.
Wylać do formy, piec do suchego patyczka w temperaturze 170 stopni.
Krem:
Ugotować budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Cukierki drobno posiekać.
Miękkie masło utrzeć na biały puch, dodać posiekane cukierki oraz budyń. Zmiksować.
Biszkopt podzielić na 2 części.
Przełożenie: biszkopt - dżem - krem - biszkopt - cukier puder.