Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z białą czekoladą i michałkami
Czekoladę i cukierki pokruszyć, rozpuścić w niewielkiej ilości śmietanki (należy podgrzewać, nie wolno gotować) i ostudzić (uważać, aby masa z powrotem nie zastygła). Pozostałą śmietankę ubić na sztywno ze śmietan-fixem.
Biały ser (najlepiej homogenizowany albo dwu krotnie zmielony) zmiksować z masą i delikatnie połączyć z ubitą kremówką. W tortownicy o średnicy 26 cm układać warstwowo: biszkopty, masa serowa, biszkopty. Wstawić do lodówki, aby ciasto stężało.
W międzyczasie przyrządzić galaretkę (wg przepisu na opakowaniu). Na cieście ułożyć przekrojone truskawki, które należy zalać tężejącą galaretką.
Ponownie ciasto schłodzić (do całkowitego zastygnięcia galaretki).
Biały ser (najlepiej homogenizowany albo dwu krotnie zmielony) zmiksować z masą i delikatnie połączyć z ubitą kremówką. W tortownicy o średnicy 26 cm układać warstwowo: biszkopty, masa serowa, biszkopty. Wstawić do lodówki, aby ciasto stężało.
W międzyczasie przyrządzić galaretkę (wg przepisu na opakowaniu). Na cieście ułożyć przekrojone truskawki, które należy zalać tężejącą galaretką.
Ponownie ciasto schłodzić (do całkowitego zastygnięcia galaretki).