Sposób przygotowania:
Ciasto "Miętusek"
Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wbijamy po jednym żółtku, ciągle ubijając. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i kakao. Dajemy do jaj, miksujemy. Wylewamy na blaszkę. Pieczemy. Ściągamy skórkę. Przekrawamy na pół. Masa miętowa: Landrynki rozpuszczamy w 70 ml wody, ciągle mieszając. Z mleka odlewamy pół szklanki, a pozostałe zagotowujemy. W tej połowie szklanki rozpuszczamy budyń i cukier. Wylewamy na gotujące się mleko i dajemy syrop z cukierków. Gotujemy budyń. Studzimy. Masło ucieramy z zimnym budyniem. Masa śmietanowa: Galaretkę rozpuszczamy w połowie szklanki wody. Studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem, wlewamy tężejącą galaretkę. Na biszkopt dajemy masę miętową, potem dajemy biszkopt, potem masę śmietanową, potem herbatniki. Dekorujemy roztopioną czekoladą.