Sposób przygotowania:
Piankowy miętusek
Biszkopt: Białka ubić z solą , dodać cukier , żółtka. Na końcu wymieszać z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylać na blachę i piec 30 minut w temp 180 stopni. Warstwa miętowa: Landrynki zalej wodą i podgrzewaj do rozpuszczenia. W 1/2 szkl mleka rozmieszać budynie a resztę mleka zagotować. Wlać rozmieszane budynie i syrop z landrynek ugotować budyń i ostudzić. Margarynę utrzeć i dodać budyń. Masę wyłożyć na biszkopt i przykryć herbatnikami. Warstwa śmietankowa: Galaretkę rozpuścić w 3/4 szkl wrzątku. Zimną śmietanę ubij i dodaj lekko tężejącą galaretkę. Śmietanę wyłożyć na herbatniki i zetrzeć czekoladę.
Konczi
Justyna92
Dziękuje ;_)