Sposób przygotowania:
Ciasto migdałowe
Jajka zmiksować z cukrem. Dodać śmietanę, mąkę i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie ubić.
Formę do pieczenia posmarować masłem lub olejem, oprószyć bułką tartą. Ciasto rozłożyć na blasze, piec około 10 minut.
Masło lub margarynę rozpuścić. Dodać mleko i cukier, wymieszać. Przygotowaną polewą polać podpieczone ciasto, posypać płatkami migdałowymi, ponownie wstawić do piekarnika na 10-15 minut.
Formę do pieczenia posmarować masłem lub olejem, oprószyć bułką tartą. Ciasto rozłożyć na blasze, piec około 10 minut.
Masło lub margarynę rozpuścić. Dodać mleko i cukier, wymieszać. Przygotowaną polewą polać podpieczone ciasto, posypać płatkami migdałowymi, ponownie wstawić do piekarnika na 10-15 minut.