Sposób przygotowania:
Pyszny czarnobiały sernik na herbatnikach
Składniki temperatura pokojowa = jajka, cukier, cukier waniliowy ze startą skórką cytryny ubić mikserem do białości na "kogel mogel". Następnie dodać twaróg z wiaderka, jogurt gęsty, budyń waniliowy, kaszę manną i krótko połączyć mikserem składniki.
Forma 25x25 cm z papierem do pieczenia, na dnie ułożyć podwójnie herbatniki kakaowe.
3/4 masy serowej wylać na herbatniki, do reszty wsypać kakao i połączyć mikserem składniki, masę dać na wierzch białej masy serowej i widelcem wmieszać w masę.
Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, w formie wystudzić, najlepiej upiec wieczorem na następny dzień. Przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Forma 25x25 cm z papierem do pieczenia, na dnie ułożyć podwójnie herbatniki kakaowe.
3/4 masy serowej wylać na herbatniki, do reszty wsypać kakao i połączyć mikserem składniki, masę dać na wierzch białej masy serowej i widelcem wmieszać w masę.
Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, w formie wystudzić, najlepiej upiec wieczorem na następny dzień. Przed podaniem posypać pudrem cukrem.