alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Ciasto mleczne z krakersami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasto mleczne z krakersami

Ciasto mleczne z krakersami

Składniki:

Ciasto mleczne z krakersami

 

  • 1 litr pełnotłustego mleka
  • 2 opakowania cukru waniliowego
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • pół szklanki cukru
  • 20 dag masła
  • 1,5 opakowania krakersów

 

Sposób przygotowania:

Ciasto mleczne z krakersami
Do 3 szklanek mleka wsypać cukry, zagotować. Pozostałe mleko rozetrzeć z mąką. Dodać do gotującego się mleka. Wymieszać. Zdjąć z ognia. Pozostawić do ostygnięcia. Dodać masło. Zmiksować. Blaszkę wyłożyć krakersami, wlać masę, przykryć krakersami. Pozostawić do zastygnięcia.