Sposób przygotowania:
Ciasto murzynek
Margarynę roztopić, dodać cukier, kakao zalać przegotowaną wodą. Wymieszać i wlać do rondelka z margaryną i cukrem.
Pozostawić na małym ogniu, mieszając, aż masa będzie jednolita.
Żółtka oddzielić od białek i wbić do mąki.
Białka ubić na sztywną pianę.
Odlać 1/2 szklanki masy czekoladowej- posłuży za polewę.
Pozostałą część wolno wlewać do mąki i żółtek.
Dodać proszek do pieczenia i ubite białka.
Delikatnie wymieszać z resztą składników.
Blachę wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą.
Przelać ciasto.
Piec przez 15 minut w temp. 200 stop. C., następnie zmniejszyć do180 stop.C. i piec 50 minut.
Wystudzone polać polewą.
Pozostawić na małym ogniu, mieszając, aż masa będzie jednolita.
Żółtka oddzielić od białek i wbić do mąki.
Białka ubić na sztywną pianę.
Odlać 1/2 szklanki masy czekoladowej- posłuży za polewę.
Pozostałą część wolno wlewać do mąki i żółtek.
Dodać proszek do pieczenia i ubite białka.
Delikatnie wymieszać z resztą składników.
Blachę wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą.
Przelać ciasto.
Piec przez 15 minut w temp. 200 stop. C., następnie zmniejszyć do180 stop.C. i piec 50 minut.
Wystudzone polać polewą.