Sposób przygotowania:
Ciasto murzynek ze śliwkami
Margarynę pokroić i włożyć do garnka, rozpuścić.
Następnie dodać cukier z cukrem waniliowym, kakao , oraz wodę zagotować.
Gotujemy do 5 min. cały czas mieszając, aby ciasto sie nie przypaliło.
Ściągamy z ognia i studzimy.
Białka oddzielić od żółtek.
Masę studzimy, miksujemy z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia, żółtkami a na sam koniec dodajemy ubitą piane z białek.
Ciasto wlewamy do wysmarowanej i wysypanej lekko mąką blaszki.
Na ciasto układamy śliwki wciskając je lekko w ciasto (skórką do ciasta ).
Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni przez ok. 50 - 60 minut.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Następnie dodać cukier z cukrem waniliowym, kakao , oraz wodę zagotować.
Gotujemy do 5 min. cały czas mieszając, aby ciasto sie nie przypaliło.
Ściągamy z ognia i studzimy.
Białka oddzielić od żółtek.
Masę studzimy, miksujemy z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia, żółtkami a na sam koniec dodajemy ubitą piane z białek.
Ciasto wlewamy do wysmarowanej i wysypanej lekko mąką blaszki.
Na ciasto układamy śliwki wciskając je lekko w ciasto (skórką do ciasta ).
Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni przez ok. 50 - 60 minut.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Dziękuję;)