alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Ciasto na cytrynowo

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Można podawać na śniadanie zamiast drożdżówek

Ciasto na cytrynowo

Składniki:

Ciasto na cytrynowo

 

 

  • Lukier:
  • 3 łyżki soku wyciśniętego z cytryny
  • 3 łyżki ciepłej wody
  • 1 szklanka cukru pudru

Sposób przygotowania:

Ciasto na cytrynowo
Roztrzepać jajka z cukrem. Nie przerywając ubijania, kolejno wsypywać: kisiele, mąkę i proszek do pieczenia. Masę przelać do lekko natłuszczonej formy i oprószonej bułką tartą. Piec w temp. 175 st. C przez 50 minut. Po upieczeniu posmarować lukrem: wszystkie składniki lukru podane w przepisie mieszać, aż powstanie masa.