Sposób przygotowania:
Ciasto na zimno z malinami
Blaszkę wykładamy folią spożywczą, następnie układamy warstwę herbatników. Galaretkę agrestową rozpuszczamy w 1,5 szklance wody, tężejącą wylewamy na herbatniki. Tortownicę wkładamy do lodówki, aby galaretka dobrze zastygła. Następnie galaretki o smaku owoców leśnych rozpuszczamy w 2 szklankach wody, odstawiamy do przestudzenia. Po wystudzeniu wlewamy połowę zimnego mleka skondensowanego i ubijamy mikserem do momentu, aż masa zacznie gęstnieć. Gęstą masę wylewamy na zastygniętą galaretkę agrestową i całość ponownie wstawiamy do lodówki do zastygnięcia. Kolejno rozpuszczamy galaretki cytrynowe i przestudzone łączymy z pozostałym mlekiem skondensowanym. Wylewamy na poprzednią warstwę. Wkładamy do lodówki do zastygnięcia. Następnie maliny oczyszczamy, płuczemy, układamy na masie z mleka skondensowanego. Galaretki malinowe rozpuszczamy w połowie wody podanej na opakowaniu. Gdy zaczną tężeć, wylewamy na warstwę z malinami. Całość wkładamy do lodówki na kilka godzin.