Sposób przygotowania:
Ciasto nekatarynkowo-bananowe
Ze składników na wierzch zagnieść ciasto i wstawić do lodówki.
Spód:
Białka oddzielić od żółtek.Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na gładką masę.Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy.Dokładnie wymieszać.Białka ubić ze szczyptą soli i trzema łyżkami cukru na sztywną pianę.Odstawić.Masę biszkoptową przelać do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.Owoce obrać i pokroić w plasterki.Układać na około.Pół zagniecionego ciasta wyjąć z lodówki i potarkować na tarce o grubych oczkach na owoce.Pianę z białek wlać na potarkowane ciasto.Wyrównać.Resztę schłodzonego ciasta potarkować na wierzch ciasta.Piec ok 45-50min w 180 stopniach.
Spód:
Białka oddzielić od żółtek.Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na gładką masę.Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy.Dokładnie wymieszać.Białka ubić ze szczyptą soli i trzema łyżkami cukru na sztywną pianę.Odstawić.Masę biszkoptową przelać do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.Owoce obrać i pokroić w plasterki.Układać na około.Pół zagniecionego ciasta wyjąć z lodówki i potarkować na tarce o grubych oczkach na owoce.Pianę z białek wlać na potarkowane ciasto.Wyrównać.Resztę schłodzonego ciasta potarkować na wierzch ciasta.Piec ok 45-50min w 180 stopniach.