Sposób przygotowania:
Ciasto NutellaBiszkopt:
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Dodać cukier, następnie żółtka i na samym końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Piec w temp. 180 stopni przez około 30 minut. Wystudzić, przeciąć na dwa blaty.
Wymiary blaszki to ok. 25 cm x 39 cm.
Masa budyniowa:
Budyń ugotować wg. przepisu na opakowaniu, wystudzić. Masło utrzeć na puch, dodawać po łyżce ostudzonego budyniu. Ewentualnie na końcu dosłodzić do smaku. Połowę masy wykładamy na blat biszkoptowy.
Warstwa brzoskwiniowa:
Brzoskwinie odsączyć, do syropu dodać 1 i 1/2 szklanki wody, zagotować, wsypać galaretkę i rozpuścić. W międzyczasie owoce pokroić w kostkę. Gdy galaretka zacznie tężeć, dodać pokrojone brzoskwinie i wylać na krem budyniowy. Przykryć drugim biszkoptem.
Warstwa z Nutellą:
Nutellę podgrzać w kąpieli wodnej, dodać pokruszony andrut. Rozsmarować na biszkopcie i schłodzić, a na nutelli później wyłożyć pozostały krem budyniowy.
Masa śmietanowa:
Galaretkę rozpuścić w pół szklanki wody, nie dopuścić do całkowitego stężenia. Ubić śmietanę kremówkę na sztywno, dodać cukier i tężejącą galaretkę. Okrągłe biszkopty najpierw można naponczować (woda z cukrem) i układać na kremie budyniowym. Zalać masą śmietanową i posypać startą czekoladą. Schłodzić całe ciasto.