Sposób przygotowania:
Ciasto odwracane z mirabelkami
Jajka, cukier i esencję waniliową zmiksować. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, jogurt grecki i zimną rozpuszczoną margarynę. Wszystko razem zmiksować na wolnych obrotach do połączenia się składników. Formę do tarty z wyjmowanym dnem na spodzie wyłożyć papierem do pieczenia a boki wysmarować margaryną. Na papierze rozsypać 2 łyżki cukru i ułożyć umyte i wypestkowane mirabelki. Na mirabelki wylać ciasto,wyrównać i włożyć do nagrzanego piekarnika na 170 st. Piec około 45 min do suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć i po 15 min wyjąć z formy nie zapominając o odwróceniu ciasta.
mysza75
alaaa
Proszę się częstować.
jaNina
alaaa
O, ja też mam w planach taką drożdżówkę.
zbysiowa
alaaa
Upiecz coś ciekawego,czekamy na przepis.
monikaT83
alaaa
Dziękuję.
edytaha
alaaa
Edytko, warto skubnąć bo jest super.
lalunia