Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Ciasto orzechowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 4

smakowite ciasto z masą pożywnych orzechów

Ciasto orzechowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ciasto orzechowe

 

Sposób przygotowania:

Ciasto orzechowe
Ubijamy białka na pianę, dodajemy żółtka i cukier, dalej ubijamy. Dodajemy roztopione i wystudzone masło. Mieszamy. Następnie dosypujemy stopniowo mąkę oraz proszek do pieczenia. Dodajemy tarte orzechy i mieszamy. Blachę smarujemy bułką tartą. Nakładamy ciasto i orzechy układamy z wierzchu. Pieczemy w piekarniku ok. pół godziny w temperaturze ok. 180 stopni.
Ciasto orzechowe
Ubijamy białka i dodajemy żółtka oraz cukier
Ciasto orzechowe
Dodajemy tarte orzechy i dokładnie mieszamy
Ciasto orzechowe
Nakładamy ciasto do formy i z wierzchu układamy orzechy