Sposób przygotowania:
Ciasto orzechowe
1.15 dag orzechów zemleć i Lekko przyrumienić na blasze w piekar¬
niku,apozostałe10 dag drobnoposiekać.Ustawićmikser na
najwyższe obrót)' i rozetrzeć KASIĘ na puszystą masę. Stałe ucierając,
dodawać stopniowo cukier, cukier wanilinowy, sól, a potem kolejno
jajka (każde jajko ucierać ok. pół minut)').
2.Czekoladę drobno posiekać,
3.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać i dodawać
po łyżce do masy - mikser przestawić na średnie obrót): Do ciasta
dodać mielone i posiekane orzechy oraz czekoladę, Prostokątną formę
(30 x 11 cm) posmarować KASIĄ, wyłożyć specjalnym papierem do
pieczenia i przełożyć do niej ciasto.
4.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 1 8O-2OODC i piec ok. 60 min.
5.Jeszcze gorące ciasto ponakluwać patyczkiem i nasączyć rumem,
6.Przygotować polewę: czekoladę połamać na drobne kawałki, włożyć" do
garnuszka ze stopioną KASIĄ, dołać łyżkę wody i podgrzewać na małym ogniu w kąpieli wodnej. Gładka, glazurą polać wystudzone ciasto,
niku,apozostałe10 dag drobnoposiekać.Ustawićmikser na
najwyższe obrót)' i rozetrzeć KASIĘ na puszystą masę. Stałe ucierając,
dodawać stopniowo cukier, cukier wanilinowy, sól, a potem kolejno
jajka (każde jajko ucierać ok. pół minut)').
2.Czekoladę drobno posiekać,
3.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać i dodawać
po łyżce do masy - mikser przestawić na średnie obrót): Do ciasta
dodać mielone i posiekane orzechy oraz czekoladę, Prostokątną formę
(30 x 11 cm) posmarować KASIĄ, wyłożyć specjalnym papierem do
pieczenia i przełożyć do niej ciasto.
4.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 1 8O-2OODC i piec ok. 60 min.
5.Jeszcze gorące ciasto ponakluwać patyczkiem i nasączyć rumem,
6.Przygotować polewę: czekoladę połamać na drobne kawałki, włożyć" do
garnuszka ze stopioną KASIĄ, dołać łyżkę wody i podgrzewać na małym ogniu w kąpieli wodnej. Gładka, glazurą polać wystudzone ciasto,