Sposób przygotowania:
Ciasto orzechowe z powidłami
1. Z podanych składników zagnieść ciasto jak na makaron, podzielić je na pół i wyłożyć nim dwie identyczne, niskie, prostokątne formy do pieczenia. Posmarować powidłami śliwkowymi.
2. Białka ubić ze szklanką cukru na sztywną, błyszczącą pianę. Nałożyć jąna powidła, posypać posiekanymi orzechami. Piec 40-50 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C .
3. Według przepisu podanego na opakowaniu przygotować krem karpatkowy, wlać do niego dodatkowo alkohol.
4. Na pierwszy placek nałożyć krem karpatkowy, nakryć drugim, odwracając go uprzednio warstwą orzechowo-śliwkową do dołu i polać polewą czekoladową.
SMACZNEGO!
2. Białka ubić ze szklanką cukru na sztywną, błyszczącą pianę. Nałożyć jąna powidła, posypać posiekanymi orzechami. Piec 40-50 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C .
3. Według przepisu podanego na opakowaniu przygotować krem karpatkowy, wlać do niego dodatkowo alkohol.
4. Na pierwszy placek nałożyć krem karpatkowy, nakryć drugim, odwracając go uprzednio warstwą orzechowo-śliwkową do dołu i polać polewą czekoladową.
SMACZNEGO!