Sposób przygotowania:
Ciasto orzechowiec
Z podanych składników zagniatamy ciasto, dzielimy na dwie części.
Każdą połowę zagniecionego ciasta należy rozwałkować na prostokątnej blasze 20*28, posmarować cienko dżemem i posypać posiekanymi orzechami, następnie piec 20 min w temp. 170 stopni.
Budyń mieszamy z 2 łyżkami mąki pszennej gotujemy na mleku, studzimy i miksujemy z kostką masła.
Krem wykładamy na pierwszy, zimny , placek i przykrywamy drugim, wstawiamy do lodówki.
Każdą połowę zagniecionego ciasta należy rozwałkować na prostokątnej blasze 20*28, posmarować cienko dżemem i posypać posiekanymi orzechami, następnie piec 20 min w temp. 170 stopni.
Budyń mieszamy z 2 łyżkami mąki pszennej gotujemy na mleku, studzimy i miksujemy z kostką masła.
Krem wykładamy na pierwszy, zimny , placek i przykrywamy drugim, wstawiamy do lodówki.