Sposób przygotowania:
Ciasto orzechowiec świąteczny
Białka oddzielić od żółtek,ubić na sztywno z odrobiną soli,dodać cukier puder,dalej ubijać.
Gdy białka będą sztywne,dodać po jednym żółtku,ciągle ubijać,na końcu dodać bułkę wymieszaną z mąką i proszkiem do pieczenia i orzechy,delikatnie wymieszać.
Wylać ciasto na blachę wysmarowaną tłuszczem, wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec w 180º C około 30 min.
Mało utrzeć do białości z cukrem pudrem,dodając po łyżce zmielonych orzechów,na końcu dodać sok z cytryny.(nie koniecznie)
Wystudzony biszkopt przekroić na 3 części,przekładać kremem.
wierzch posmarować kremem i posypać orzechami.
Polecam to ciasto.
Smacznego.
Gdy białka będą sztywne,dodać po jednym żółtku,ciągle ubijać,na końcu dodać bułkę wymieszaną z mąką i proszkiem do pieczenia i orzechy,delikatnie wymieszać.
Wylać ciasto na blachę wysmarowaną tłuszczem, wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec w 180º C około 30 min.
Mało utrzeć do białości z cukrem pudrem,dodając po łyżce zmielonych orzechów,na końcu dodać sok z cytryny.(nie koniecznie)
Wystudzony biszkopt przekroić na 3 części,przekładać kremem.
wierzch posmarować kremem i posypać orzechami.
Polecam to ciasto.
Smacznego.
anetka
Bahus
kamil612
darek112
Halina07
rozkapietruszka
pkhorzyk118
marietta