Sposób przygotowania:
Ciasto orzechowo-czekoladowe
1. Orzechy zrumienić kilka minut na suchej patelni na bardzo małym ogniu.Polewę czekoladową połamać na małe kawałki.Śmietanę zagotować.Dodać kawałki polewy,kawę rozpuszczalną cukier i rum,dokładnie wymieszać.Masę wstawić na 6godz do lodówki.
2.Podłużną formę (o poj. 1 i 1/2l) posmarować olejem,wyłożyć folią przezroczystą.Masę czekoladową dokładnie wymieszać,wypełnić nią formę na wysokość 1cm.Posypać 1 łyżką orzechów,po czym obłożyć herbatnikami.Ponownie posmarować porcją masy czekoladowej i przykryć herbatnikami.Czynność powtarzać aż do wyczerpania składników,schłodzić ( najlepiej całą noc)
2.Podłużną formę (o poj. 1 i 1/2l) posmarować olejem,wyłożyć folią przezroczystą.Masę czekoladową dokładnie wymieszać,wypełnić nią formę na wysokość 1cm.Posypać 1 łyżką orzechów,po czym obłożyć herbatnikami.Ponownie posmarować porcją masy czekoladowej i przykryć herbatnikami.Czynność powtarzać aż do wyczerpania składników,schłodzić ( najlepiej całą noc)